Gulvafslibning lysner hele stuen og giver nyt liv

Gulvafslibning tager kegler, når gulvene – for at sige det rent ud – ikke er værd at kigge på. Efter en gulvafslibning suger gulvene nærmest blikket til sig, og familie og venner vil helt sikker rose dine nye lyse og flotte trægulve i naturligt træ.

Gulvafslibning af trægulve frisker op

Det er oven i købet nemt at få en afslibning, for du skal i princippet ikke gøre noget som helst selv. Du skal bare finde den rigtige leverandør af gulvafslibning, og aftale en dato for arbejdet; herefter tager du på job om morgenen, og når du kommer hjem om eftermiddagen, er dine gulve ikke til at kende igen.

Gulvafslibning er overraskende billigt

Gulvafslibning der virkelig gør en forskel. Afslibning af trægulve frisker gulvet op og giver den smukke og eftertragtede patina.Priserne på afslibning finder du ved at gå på internettet og søge efter et firma, der tilbyder afslibning. Du kan også prøve at spørge nogle af dine venner eller bekendte – måske er der nogen i din omgangskreds, der selv har fået foretaget en afslibning hjemme hos dig selv eller de kender måske nogen, der kan anbefale en dygtig håndværker til dig. Men ellers må du som nævnt søge på internettet, hvor der vil være rigtig mange virksomheder, der popper op i søgningen, og som gerne vil lave afslibning hos dig.


Gulvafhøvling retter op på de slemme gulve – billigt

Måske er en afslibning ikke nok, men håndværkeren vurderer, at der skal en gulvafhøvling til i stedet. En gulvafhøvling er nødvendig, når gulvet er meget medtaget af dybe ridser, eller når gulvbrædderne med tiden har slået sig, eller de måske har fået vandskader eller fugt. Engulvafhøvling retter op på gulvene og efter gulvafhøvling vil der som regel bliver efterfulgt af en gulvafslibning.

Hvad er en gulvafslibning?

Afslibning af trægulve foretages med en stor gulvslibemaskine som styres af en erfaren gulvmand. Ved hjælp af sandpapir bearbejdes trægulvet og den gamle gulvoverflade slibes væk. På gulvsliberen er der en valse hvorpå der er fastspændt sandpapir. Når gulvmaskinen sættes i gang og valsen roterer, vil gulvet blive afslebet. Der benyttes sandpapir med forskellig grovheder, eller finheder om du vil. Derfor kan afslibningen tilpasses gulvets beskaffenhed. Med andre ord er der ingen grund til at fjerne mere af træet end højest nødvendigt.

Forskellige afslibninger

En gulvafslibning er ikke blot en afslibning hvor en stor gulvslibemaskine føres over gulvet. Nej, en rigtig afslibning består af forskellige processer og består af 4 – 5 afslibninger afhængig af gulvets stand:

  • Fuldslibning
  • Grovslibning
  • Finslibning
  • Mellemslibning
  • Polering

Dansk Gulvcenter er specialist i det hele og kan rådgive dig om de mange muligheder. Derudover tilbyder vi også andre former for gulvarbejde, herunder gulvrenovering, gulvrestaurering, gulvbearbejdning og andre gulvopgaver af forskellig slags. Gulvsliber leje og udlejning af gulvslibemaskiner er også hos sammen med gulvbehandling med lak, lud, sæbe, voks eller måske hvid olie eller hvid lak.