Gulv slibning – Kan mit trægulv få gavn af det?

Gulv slibning og afhøvling  udføres til billig afslibning priser. Spørgsmål om gulv slibning hører vi tit hos Dansk Gulvcenter, og vi svarer hurtigt og præcist.

Gulv slibning og gulv behandling

Det første ting vi altid gør opmærksom på, er, at vi kun udfører gulv afslibning på trægulve og at vi har rigtig gode erfaringer med at puste liv i gamle, slidte gulve. En korrekt udført gulv slibning og ny overfladebehandling kan virkelig skabe flotte gulve, der næsten fremstår som helt nye igen!

 

Kan Mit Gulv Få Gavn af en Gulv Slibning?
gulv slibning

Hvilke materialer benyttes til udførsel af gulv slibning?

Til selve gulvfladen benyttes en valse- eller båndslibemaskine, hvortil der skal være en række slibebånd i forskellige korn. Typisk vil en 4-6 forskellige slibebånd i korn 14-100 være tilstrækkeligt til de fleste opgaver. Til gulve, hvor overfladen er malet eller lakeret, skal der også benyttes slibeolie eller andet middel med lignende effekt. For også at kunne afslibe kanter, hjørner og trin med gode resultater bør man også have en kantsliber, slibeklods, malingskraber og sandpapir i forskellige grovkorn.

Herudover skal der også benyttes specielle materialer i forbindelse med den nye overflade behandling, der vælges!

 Kan jeg selv foretage slibning af mit gulv?

Ja, det kan du sådan set godt.

Du skal dog være opmærksom på følgende:

  • udgiften til leje/køb af de nødvendige maskiner og materialer (både til selve slibningen af gulvet og til efterbehandlingen)
  •  risikoen for at projektet bliver langt dyrere og mere besværligt, hvis du laver fejl under slibningen
  • dine egne egenskaber som gør-det-selv type. (slibning af gulv er præcisionsarbejde og kan nemt gå galt)
  • du er garanteret et godt resultat, når du vælger at lade fagfolk udføre arbejdet.

Hvornår kan en gulv slibning svare sig?

Hvis du gerne vil beholde dit nuværende trægulv i en række år mere og du ønsker at genskabe det flotte look træet tidligere havde, så kan en gulvslibning og ny overfladebehandling næsten altid svare sig. En gulv slibning med efterfølgende dobbelt eller 3-dobbelet lakering kan yderligere have den fordel, at dit gulv bliver nemmere at vedligeholde og rengøre i årene fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.